Merlin Fuel heeft zijn succesvolle formules te danken aan de wetenschappelijke cultuur waarin gewerkt wordt. Ook de lijn met de gebruikers wordt kort gehouden waardoor we door feedback onze formules steeds weer verder hebben kunnen vervolmaken.
Merlin Fuel heeft in zijn laboratorium al veel exclusieve additieven kunnen ontwikkelen, zoals het Foam Control additief.
Merlin heeft voor alle disciplines binnen het RC Modelbouw de juiste brandstof ontwikkeld. Hieronder nadere informatie over de verschillende Merlin Series.

Merlin Expert 

Samenstelling: (Ricinus + Synthetisch): 10%
Nitromethaan: 5% tot 16%
Additieven: Antischuim, corrosieremmer.
Verpakkingen: HDPE 1 liter bottle. 2½ en 5 liter Metal can.

Toepassing: Merlin Expert is onze universele brandstof. Geschikt voor hobbyisten maar ook voor degelijke prestaties op het wedstrijdcircuit. Bevat ricinusolie voor een betere smering zodat de brandstof gekarakteriseerd wordt door een goede warmtebalans en laag verbruik. Ook vergemakkelijkt de verhouding van de oliën het proces van (fijn)afstelling. Bevat ons exclusieve additief Foam Control wat synoniem staat voor de totale afwezigheid van schuim.
Geschikt voor allerlei typen glow motoren: boot, on-road car, off-road car en ook bepaalde soorten vliegtuigen. Vraag voor deze laatste toepassing advies aan ons lokale verkooppunt.
Natuurlijk voldoet Merlin Expert aan de normen van EFRA.

Merlin Lube 

Samenstelling: (Ricinus + Synthetisch): 18%
Nitromethaan: 5% tot 16%*
Additieven: Antischuim, corrosieremmer.
Verpakkingen: HDPE 1 liter bottle. 2½ en 5 liter Metal can.

Toepassing: Merlin Lube is een klassieke vliegtuigbrandstof, met een hoge betrouwbaarheid. Het bevat ricinusolie voor een optimale smering. Ook geschikt voor auto en boot als extra veel olie wenselijk is. Het bevat ook onze exclusieve technologie Foam Control, wat een absolute afwezigheid van schuim garandeert.
De samenstelling van oliën maakt de brandstof ook geschikt voor trekstarters.

Merlin Pro-Racing 

Samenstelling: (Ricinus + Synthetisch)
Nitromethaan: 16%*
Additieven: Antischuim, Corrosieremmer, Smering extreme druk, Wrijvingsreductor.
Verpakkingen: 2½ en 5 liter Metal can.

Toepassing: De serie Pro-Racing is speciaal ontworpen voor on-road wedstrijden. Het haalt onder elke omstandigheid het maximale vermogen uit je motor. Deze extra power wordt onder andere bereikt door de toevoeging van exclusieve additieven, ontwikkeld in ons lab. Deze zorgen onder andere voor het behoud van een uitstekende smering bij hoge toerentallen.
Het Foam Control additief garandeert een goede vulling van uw tank bij een snelle pitstop. Natuurlijk voldoet Pro-Racing aan de normen van EFRA.

Merlin Advance 

Samenstelling: (Ricinus + Synthetisch)
Nitromethaan: 16%*
Additieven: Antischuim, Corrosieremmer, Smering extreme druk, Synergistic Cleaner.
Verpakkingen: 2 en 5 liter Orange HDPE Botlle.

Toepassing: Merlin Advance is de brandstof voor optimale prestaties op het off-road wedstrijdcircuit. De brandstof is ontwikkeld om de meeste potentie te leveren en een goede smering te behouden.
Advance heeft een additief om de motor gesmeerd te houden onder specifieke off-road omstandigheden, zoals bijvoorbeeld de onbelaste motorloop tijdens een sprong. Deze brandstof bevat tevens de exclusieve Foam Control en de toevoeging Clean Burn. Met Merlin Advance rijdt u meer rondes op één 1 tank!
Natuurlijk voldoet Merlin Advance aan de normen van EFRA.

Merlin 4T 

Samenstelling: (Synthetisch) 20%
Nitromethaan: 5% tot 16%*
Additieven: Antischuim, Corrosieremmer, Wrijvingsreductor.
Verpakkingen: 2½ en 5 liter Metal can.

Toepassing:

Een brandstof die speciaal ontwikkeld is voor viertakt motoren en die ook in helikopters gebruikt kan worden. Door toevoegen van een hulpmiddel t.b.v. toepasbaarheid binnen een breed temperatuurspectrum wordt een uitstekende smering mogelijk zonder de vorming van obstructies rond de kleppen. Het bevat natuurlijk ook onze exclusieve technologie Foam Control wat een absolute afwezigheid van schuim garandeert.

Merlin Heli en Heli Extreme 3D 

Samenstelling: (Synthetisch) 21%
Nitromethaan: 10% tot 16%*
Additieven: Antischuim, Corrosieremmer, Smering extreme druk, Wrijvingsreductor.
Verpakkingen: 2½ en 5 liter Metal can.

Toepassing: Merlin Heli en Heli Extreme 3D zijn de brandstoffen voor helikopters met een brandstofmotor. Door gebruik van een rode kleurstof is de brandstof goed zichtbaar in uw tank. Tevens bevat deze serie de exclusieve toevoeging Foam Control waardoor de brandstof niet schuimt.

Eigen Mengsel

We kunnen een mengsel volgens uw eigen formule voor u produceren bij een afname vanaf 100 liter.
Neem contact met ons op als u geïnteresseerd bent in een eigen mengsel.

* 16% massapercentage, maximaal toegestane percentage nitromethaan volgens Europese regelgeving.