Merlin Fuel heeft zijn succesvolle formules te danken aan de wetenschappelijke cultuur waarin gewerkt wordt. Ook de lijn met de gebruikers wordt kort gehouden waardoor we door feedback onze formules steeds weer verder hebben kunnen vervolmaken.
Merlin Fuel heeft in zijn laboratorium al veel exclusieve additieven kunnen ontwikkelen, zoals het Foam Control additief.
Merlin heeft voor alle disciplines binnen het RC Modelbouw de juiste brandstof ontwikkeld. Hieronder nadere informatie over de verschillende Merlin Series.

Merlin Expert 

Samenstelling: (Ricinus + Synthetisch): 10%
Nitromethaan: 5% tot 25%
Additieven: Antischuim, corrosieremmer.
Verpakkingen: HDPE 1 liter bottle. 2½ en 5 liter Metal can.

Toepassing: Merlin Expert is de universele brandstof. Geschikt voor hobbyisten maar ook voor degelijke prestaties op het wedstrijdcircuit. Bevat ricinusolie voor een betere smering zodat de brandstof gekarakteriseerd wordt door een goede warmtebalans en laag verbruik. Ook vergemakkelijkt de verhouding van de oliën het proces van (fijn)afstelling en verbranding van de motor en beperkt het de behoefte aan After-Run. Bevat ook onze exclusieve Foam Control wat synoniem staat voor de totale afwezigheid van schuim.
Geschikt voor allerlei typen glow motoren: boot, on-road car, off-road car en ook bepaalde soorten vliegtuigen. Vraag daarvoor naar uw lokale winkelier.
Natuurlijk voldoent Merlin Expert aan de normen van EFRA.

Merlin Lube 

Samenstelling: (Ricinus + Synthetisch): 18%
Nitromethaan: 5% tot 25%
Additieven: Antischuim, corrosieremmer.
Verpakkingen: HDPE 1 liter bottle. 2½ en 5 liter Metal can.

Toepassing: Merlin Lube is een klassieke vliegtuigbrandstof, met een hoge betrouwbaarheid. Het bevat ricinusolie voor een optimale smering. Het bevat ook onze exclusieve technologie Foam Control, wat een absolute afwezigheid van schuim garandeert.
In automotoren verlengt het de levensduur van de motor maar het vermogen neemt af en het verbruik neemt toe in vergelijking met de serie Expert.
De samenstelling van oliën maakt de brandstof ook geschikt voor trekstarters.

Merlin Pro-Racing 

Samenstelling: (Ricinus + Synthetisch)
Nitromethaan: 16% en 25%
Additieven: Antischuim, Corrosieremmer, Smering extreme druk, Wrijvingsreductor.
Verpakkingen: 2½ en 5 liter Metal can.

Toepassing: De serie Pro-Racing is speciaal ontworpen voor wedstrijden on-road. Merlin Pro-Racing haalt onder de zwaarste omstandigheden het maximale vermogen uit uw motor. De formules van de serie Pro-Racing zijn voorwerp van voortdurende optimalisatie. Ook onder extreme druk en hoge toerentallen blijft uw motor door onze additieven gesmeerd. De exclusieve Foam Control garandeert een goede vulling van uw tank bij een snelle pitstop. Natuurlijk voldoen beide typen, (16 en 25%) aan de normen van EFRA.

Merlin Advance 

Samenstelling: (Ricinus + Synthetisch)
Nitromethaan: 16% en 25%
Additieven: Antischuim, Corrosieremmer, Smering extreme druk, Synergistic Cleaner.
Verpakkingen: 2 en 5 liter Orange HDPE Botlle.

Toepassing: Merlin Advance is de brandstof voor optimale prestaties op het off-road wedstrijdcircuit. De brandstof is ontwikkeld om de meeste potentie te leveren en een goede smering te behouden.
Advance heeft een additief om de motor gesmeerd te houden onder specifieke off-road omstandigheden, zoals bijvoorbeeld de onbelaste motorloop tijdens een sprong. Deze brandstof bevat tevens de exclusieve Foam Control en de toevoeging Clean Burn. Met Merlin Advance rijdt u meer ronden op één 1 tank!
Natuurlijk voldoent Merlin Advance aan de normen van EFRA.

Merlin 4T 

Samenstelling: (Synthetisch) 20%
Nitromethaan: 5% tot 20%
Additieven: Antischuim, Corrosieremmer, Wrijvingsreductor.
Verpakkingen: 2½ en 5 liter Metal can.

Toepassing:

Een brandstof die speciaal ontwikkeld is voor viertakt motoren met een uitgekiende balans tussen synthetische olie en ricinusolie. Door toevoegen van een hulpmiddel t.b.v. toepasbaarheid binnen een breed temperatuurspectrum wordt een uitstekende smering mogelijk zonder de vorming van obstructies rond de kleppen. Het bevat natuurlijk ook onze exclusieve technologie Foam Control wat een absolute afwezigheid van schuim garandeert.

Merlin Heli en Heli Extreme 3D 

Samenstelling: (Synthetisch) 21%
Nitromethaan: 10% tot 16% (Serie Heli) en 20% tot 30% (Serie Heli Extreme 3D)
Additieven: Antischuim, Corrosieremmer, Smering extreme druk, Wrijvingsreductor.
Verpakkingen: 2½ en 5 liter Metal can.

Toepassing: Merlin Heli en Heli Extreme 3D zijn de brandstoffen voor helikopters met een brandstofmotor. Heli 10% en 16 % zijn bedoeld voor stationaire en acrobatische vluchten. Heli Extreme 3D 20% en Euro 26,5%* zijn speciaal ontwikkeld voor extreem 3D acrobatisme. Door gebruik van een rode kleurstof is de brandstof goed zichtbaar in uw tank. Tevens deze serie de exclusieve toevoeging Foam Control waardoor de brandstof niet schuimt.

Eigen Mengsel

We kunnen een mengel volgens uw eigen formule voor u produceren bij een afname vanaf 100 liter.
Neem contact met ons op als u geïnteresseerd bent in een eigen mengsel.